POLITYKA PRYWATNOŚCI

sklepu internetowego Prezentowisko.pl
___________________________


Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne. Wszelkie przekazane nam dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w zakresie i celu, na jaki wyraziłeś zgodę. W przypadku, gdy postanowisz jednak nie podawać nam niezbędnych do realizacji zamówienia danych i nie wyrazisz zgody na ich przetwarzanie, niestety nie będziemy mogli zrealizować Twojego zamówienia. Ponieważ aby zaadresować przesyłkę potrzebujemy twoich podstawowych danych osobowych.

Prosimy, abyś pamiętał, że w każdej chwili masz prawo do aktualizacji lub całkowitego usunięcia swoich danych osobowych. Możesz to zrobić samodzielnie, jak i korzystając z naszej pomocy, której chętnie udzielimy.

Zapewniamy Cię, że nasza firma przestrzega restryktywnej polityki bezpieczeństwa danych osobowych. Twoje dane osobowe są u nas bezpieczne i dokładamy wszelkich starań, aby poziom ich bezpieczeństwa z roku na rok był coraz wyższy. Wierzymy, że zapoznanie się z naszą polityką prywatności pozwoli Ci poczuć się bezpiecznie i cieszyć zakupami w Prezentowisko.pl.

 

1. Kto jest administratorem danych osobowych Prezentowisko.pl ?

Administratorem danych osobowych prezentowisko.pl , czyli odpowiedzialnym za zapewnienie bezpieczeństwa Twoim danym osobowym jest: „MIRAGAS” Mateusz Walicki, ul. Tadeusza Kościuszki 4/10, NIP 5170002578, REGON 362608623, zarejestrowany w CEIDG. 'MIRAGAS” jest właścicielem sklepu internetowego prezentowisko.pl , dalej nazywany Administratorem.

Administrator zarejestrował u Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (dalej GIODO) zbiór danych o nazwie „E-COMMERCE Prezentowisko.pl”, który znajduje się w księdze numer ______ . prezentowisko.pl jeszcze nie ma przydzielonego numeru księgi w GIODO ponieważ oczekujemy na rozpatrzenie wcześniej złożonego wniosku. Zgodnie z prawem od momentu złożenia wniosku prezentowisko.pl może już przetwarzać dane osobowe )

 

2. Jak chronimy Twoje dane osobowe?

Administrator równocześnie z zarejestrowaniem w GIODO wdrożył w prezentowisko.pl politykę bezpieczeństwa danych osobowych i Instrukcje zarządzania systemem informatycznym, które zapewniają skuteczną ochronę Twoich danych osobowych.

Do najważniejszych elementów systemu ochrony danych osobowych należą:

  • Certyfikat Rapid SSL firmy GeoTrust. Gwarantuje on, że komunikacja pomiędzy Twoim komputerem, a prezentowisko.pl jest szyfrowana 256 bitowym kluczem.

  • Dostęp do Twoich danych osobowych, mają tylko ci pracownicy „MIRAGAS”, którzy zostali przeszkoleni zgodnie z polityką bezpieczeństwa danych osobowych i podpisali stosowne zobowiązania zobowiązujące ich do ochrony.

  • System IT prezentowisko.pl  Administratora spełnia wszelkie standardy ochrony danych osobowych.

 

Zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi w przepisach o ochronie danych osobowych, w tym rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024) oraz wytycznymi Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.

Administrator dopełnił wszelkich prawem przewidzianych obowiązków w zakresie ochrony danych osobowych.

 

3 Dlaczego i o jakie Twoje dane osobowe prosimy?

A) Rejestracja trakcie rejestracji prosimy o podanie danych niezbędnych do założenia konta na domenie prezentowisko.pl, dzięki czemu nie musisz przy każdym kolejnym zakupie tracić czasu na ponowne wypełniania całego formularza zamówienia. Rejestrując się oszczędzasz czas i pieniądze, gdyż zarejestrowani klienci uczestniczą w programie lojalnościowym i mogą dostawać sezonowe jak i okolicznościowe rabaty za wcześniej dokonane zakupy.

Zarejestrowany klient po zalogowaniu ma również możliwość weryfikacji statusu złożonego zamówienia i historii dokonanych zakupów. Zarejestrowany i zalogowany klient w każdej chwili może samodzielnie poprawiaćuzupełniać lub usunąć całkowicie swoje dane z prezentowisko.pl.

trakcie rejestracji prosimy o:

1. imię i nazwisko – niezbędne nam do wystawienia później dokumentu sprzedaży i zaadresowania przesyłki;
2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny nam później do zaadresowania przesyłki;
3. e-mail – niezbędny do logowania do prezentowisko.plkomunikacji związanej z korzystaniem zs sklepu prezentowisko.pl;
4. numer telefonu – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników)

Dane podane w trakcie rejestracji są przetwarzane wyłącznie przez Administratora i nie są wykorzystywane w żaden inny sposób.

B) Złożenie zamówienia trakcie składania zamówienia prosimy o podanie nam danych niezbędnych do realizacji zamówienia, które w przypadku zarejestrowanych i zalogowanych Klientów częściowo pobierane są automatycznie z danych podanych przy rejestracji.

Przy składaniu zamówienia prosimy o podanie:

1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne do wystawienia dokumentu sprzedaży i zaadresowania przesyłki;

2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny do zaadresowania przesyłki;

3. e-mail – niezbędny do komunikacji związanej z realizacją zamówienia;

4. numer telefonu – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników).

 
przypadku, kiedy przy składaniu zamówienia Klient wybierze dostawę na inny adres niż wskazany przy rejestracji lub składaniu zamówienia, prosimy dodatkowo o podanie:
1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne nam do zaadresowania przesyłki;
2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny do zaadresowania przesyłki;
3. numer telefonu do odbiorcy przesyłki – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników).


przypadku, kiedy przy składaniu zamówienia Klient wybierze wystawienie dokumentu sprzedaży (faktury) na swoje lub inne dane, niż wskazane przy rejestracji, prosimy dodatkowo o podanie:
1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne do wystawienia dowodu sprzedaży;
2.adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędne do wystawienia dowodu sprzedaży;
3. numer NIP – niezbędny do wystawienia dowodu sprzedaży.
4 numer telefonu – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników).

 
przypadku, kiedy Klient wybierze możliwość odstąpienia od umowy i zwrot pieniędzy, poprosimy dodatkowo o podanie numeru i danych konta bankowego na które klient będzie chciał zwrotu pieniędzy:
1. nazwa odbiorcy – niezbędne do wystawienia przelewu;
2. numer konta – niezbędne do wystawienia przelewu
3. numer telefonu i podstawowe dane (imię nazwisko,adres) właściciela konta– w przypadku wątpliwości mogących powstać przy ewentualnym nieczytelnym wypełnieniu formularza odstąpienia od umowy.

 

Dane podane w trakcie składania zamówienia są przetwarzane przez Administratora i następujące podmioty w podanym poniżej zakresie:

1. imię i nazwisko, adres, telefon, e-mail wskazane jako adres dostawy przekazywane są firmom przewozowym w postaci etykiety/listu przewozowego będącego jednocześnie zleceniem doręczenia przesyłki w zależności od wybranego rodzaju przesyłki przekazywane są :

  • Poczta Polska

  • DPD

  • InPost

  • epaka.pl

  • inna firma świadcząca usługi pocztowe i kurierskie z która Administrator może w przyszłości nawiązać współprace.

2. imię i nazwisko, adres, NIP wskazane jako dane na które ma być wystawiony dokument sprzedaży, są przekazywane w postaci dokumentu sprzedaży do dokumentacji księgowej i firmy prowadzącej księgowość firmy.

3adres e-mail może być przekazywany:

  • Grupa Allegro sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, operatora serwisu ceneo.pl w celu wypełnienia ankiety oceny procesu składania zamówienia, ankiety oceny realizacji zamówienia oraz ankiety oceny produktu oraz potwierdzenia objęcia transakcji Programem Ochrony Kupujących;

  • Opineo sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu, operatora serwisu opineo.pl w celu wypełnienia ankiety oceny realizacji zamówienia oraz ankiety oceny produktu

 

przypadku skorzystania z płatności z wykorzystaniem zewnętrznego systemu płatności, wszelkie dane podane po przejściu na stronę operatora płatności pozostają zarejestrowane wyłącznie w jego bazie i nie są w żaden sposób dostępne lub przechowywane przez Administratora. 

Administrator współpracuje z Dotpay operatora serwisu dotpay.pl, przez który bezpiecznie można dokonywać płatności on-line.

przypadku skorzystania z płatności z wykorzystaniem zewnętrznego systemu ratalnegoAdministrator przekaże wszystkie dane, o ile nie zostały one podane po przejściu na stronę systemu ratalnego, wyłącznie wybranemu przez siebie systemowi ratalnemu.

 Administrator współpracuje z Dotpay.pl - który prowadzi system internetowej sprzedaży ratalnej, realizowany we współpracy z Alior Bank, oraz mRaty – system internetowej sprzedaży ratalnej który realizowany jest we współpracy z mBank

 
C) Subskrypcja newsletteraprzypadku subskrypcji newslettera oraz wyrażenia zgody na jego otrzymywanie w procesie rejestracji lub składania zamówienia prosimy jedynie o podanie adresu e-mail, na który przesyłane będę informacje handlowe od Administratora, z których w każdej chwili możesz zrezygnować logując się na swoje konto w prezentowisko.pl lub klikając link anulujący subskrypcję i znajdujący się w stopce każdego newslettera.

 

4. Twoje dane osobowe, które pobierane są automatycznie po wejściu na Prezentowisko.pl

 
A) Prezentowisko.pl (serwer)

System informatyczny, z którego korzysta Administrator automatycznie gromadzi w logach dane związane z urządzeniem, z którego korzystasz łącząc się z prezentowisko.pl. Dane te gromadzone są jedynie w celach statystycznych i dotyczą: typu urządzenia, systemu operacyjnego, rodzaju przeglądarki internetowej, rozdzielczości ekranu, głębi kolorów, IP, dostawcy usług internetowych, czy adres wejścia na prezentowisko.pl i są wykorzystywane jedynie w procesie optymalizacji prezentowisko.pl w celu zapewnienia jak największej wygody korzystania. 

Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w 3 punkcie i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.


B) Prezentowisko.pl (cookies)

Prezentowisko.pl wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia by prezentowisko.pl rozpoznanawał Ciebie i dostosowywał sklep do Twoich potrzeb.

 
Prezentowisko.pl wykorzystuje cookies do:

  • zapamiętania zalogowania (sesja trwa 30 minut, po czym cookie jest kasowane);

  • zapamiętania zawartości Twojego koszyka (sesja trwa 30 dni, po czym cookie jest kasowane);

  • zapamiętania Twoich preferencji wyświetlania prezentowisko.pl (sesja trwa 30 dni, po czym cookie jest kasowane);

  • tworzenia statystyk i raportow oglądalności funkcjonowania prezentowisko.pl.


W przypadku, gdy nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies może zablokować ich umieszczenie 
odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies pochodzących z prezentowisko.pl nie możemy zagwarantować jego poprawnego działania.

Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, ale po zakończeniu odwiedzin w prezentowisko.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym jak, to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.


C) 
Google Analytics (cookies)

Google Analytics wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia przeanalizowania przez prezentowisko.pl źródeł ruchu i sposobu, w jaki odwiedzający korzystają z niego. Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z Internetu. Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.

Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w 3 punkcie i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

Jeżeli nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies może zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies Google nie możemy zagwarantować poprawnego działania prezentowisko.pl

Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies Google, ale po zakończeniu odwiedzin w prezentowisko.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.


D) 
Google AdWords (cookies)

Google AdWords wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia przez prezentowisko.pl oceny poprawności i skuteczności prowadzonej działalności reklamowej z wykorzystaniem sieci AdWords. Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z internetu. Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.

Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w 3 punkcie i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

Jeżeli nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies może zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies Google nie możemy zagwarantować, że prezentowisko.pl będzie na twoim urządzeniu poprawnie działał.

 Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies Google, ale po zakończeniu odwiedzin w prezentowisko.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka informację o tym jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej

 
5. Polityka prywatności bezpieczeństwa partnerów Administratora

Administrator bardzo starannie dobiera swoich partnerów biznesowych i równie starannie weryfikuje zamieszczanie w prezentowisko.pl linki do innych stron internetowych. Administrator nie odpowiada jednak za standard i politykę ochrony prywatności stosowaną przez właścicieli, operatorów czy administratorów tych stron. Dlatego zalecamy weryfikację każdego z naszych partnerów w zakresie własnym i samodzielne podjęcie decyzji, czy chcesz powierzyć im Twoje dane osobowe.

 
6. Udostępnianie Twoich danych osobowych

W szczególnych sytuacjach, w których obowiązujące prawo nakazuje administratorowi udostępnienie zebranych danych organom państwowym, Administrator dane takie udostępni. Za wyjątkiem tych sytuacji, Twoje dane osobowe będą ujawnianie wyłącznie w zakresie, celu i podmiotom wymienionym w niniejszej polityce prywatności.

 
7. Zmiana polityki bezpieczeństwa Administratora

Administrator zastrzega sobie prawo zmiany polityki prywatności, o ile będzie wymagać tego obowiązujące prawo, ulegną zmianie warunki technologiczne funkcjonowania prezentowisko.pl lub zmiana będzie wprowadzać standard wyższy od minimum wymaganego prawem. O takiej zmianie Administrator powiadomi stosowną informacją na stronie sklepu.

 
8. Kontakt

Administrator kontaktuje się z Tobą korzystając z podanego e-maila, a tylko w szczególnych sytuacjach, korzystamy z podanego przez Ciebie numeru telefonu.

W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości co do polityki prywatności i bezpieczeństwa Twoich danych osobowych zachęcamy do kontaktu pod naszym numerem telefonu 661599380 lub e-mailem sklep@prezentowisko.pl.

W przypadku chęci aktualizacji lub usunięcia Twoich danych osobowych, o ile nie możesz lub nie chcesz zrobić tego samodzielnie, prosimy o kontakt pod naszym numerem telefonu 661599380 lub e-mailem sklep@prezentowisko.pl.